Tjänster

Holistisk vägledning

Tjänster jag erbjuder

Upptäck mina huvudtjänster som erbjuds för en
helhetssyn på hälsa och välbefinnande.

Crop anonymous male holding transparent glass bottle of water in hand against beige wall with shades during sunny day

01

Terapi

Behandling med kognitiv beteendeterapi och psykodynamisk terapi, anknytning samt mindfulness för att adressera mental hälsa ensamt eller i samband med fysiska åkommor.

Integrativ Terapi: En Helhetsmetod för Kropp och Sinne
Integrativ terapi är en holistisk behandlingsform som kombinerar olika terapeutiska metoder och tekniker för att främja hälsa och välmående hos individer. Denna form av terapi erkänner att kropp och sinne är oskiljaktigt sammanlänkade och att en förändring i det ena området kan påverka det andra. Genom att inkludera både kropp och sinne i behandlingen, strävar integrativ terapi efter att skapa en balans och helhet som leder till djupare läkning och utveckling.

Kroppens Roll i Terapi
I integrativ terapi ses kroppen inte bara som ett fysiskt skal, utan som en viktig källa till information och upplevelse. Kroppsliga symptom kan vara manifestationer av underliggande psykiska problem, och genom att lyssna på kroppen kan terapeuten och klienten få värdefulla insikter. Metoder som kroppsorienterad psykoterapi, mindfulness och rörelseterapi används för att hjälpa klienter att bli mer medvetna om sina kroppsliga sensationer och hur dessa relaterar till deras emotionella tillstånd.
Kroppsorienterad psykoterapi, till exempel, kan innefatta tekniker som andningsövningar, avslappningstekniker och kroppsskanning för att hjälpa klienter att bli mer medvetna om och bearbeta sina känslor. Rörelseterapi använder dans och rörelse som ett uttrycksmedel, vilket kan vara särskilt hjälpsamt för dem som har svårt att uttrycka sina känslor verbalt.

Sinnets Roll i Terapi
Sinnet och dess kognitiva processer spelar en central roll i integrativ terapi. Genom att använda tekniker från kognitiv beteendeterapi (KBT), psykodynamisk terapi och andra samtalsbaserade metoder, kan terapeuter hjälpa klienter att identifiera och förändra negativa tankemönster och beteenden. Att förstå de bakomliggande orsakerna till dessa mönster och hur de påverkar det dagliga livet är avgörande för att uppnå långvarig förändring.
Psykodynamisk terapi fokuserar på att utforska omedvetna processer och hur tidigare erfarenheter påverkar nuvarande beteenden och känslor. KBT, å andra sidan, arbetar med att identifiera och utmana irrationella tankar och utveckla nya, mer konstruktiva sätt att tänka och agera.

Samverkan mellan Kropp och Sinne
Integrativ terapi strävar efter att skapa en dialog mellan kropp och sinne. Terapeuten arbetar tillsammans med klienten för att förstå hur kroppsliga sensationer och känslor är kopplade till tankar och beteenden. Genom att integrera tekniker som mindfulness, kan klienter lära sig att vara närvarande i ögonblicket och observera sina inre upplevelser utan att döma dem. Detta kan leda till en djupare förståelse för hur stress, trauma och andra emotionella utmaningar påverkar både kropp och sinne.
Mindfulnessövningar kan hjälpa klienter att bli mer medvetna om sina kroppsliga och mentala tillstånd, vilket i sin tur kan främja självläkning. Att vara närvarande i stunden och acceptera sina upplevelser som de är, utan att försöka förändra dem direkt, kan minska stress och öka känslan av välmående.

Fördelar med Integrativ Terapi
Fördelarna med integrativ terapi är många. Genom att behandla både kropp och sinne kan denna metod erbjuda en mer komplett och hållbar läkning. Klienter kan uppleva förbättrad emotionell balans, minskad stress och ångest, samt en ökad känsla av helhet och sammanhang i sina liv.
Integrativ terapi kan vara särskilt hjälpsamt för dem som har upplevt trauma, lider av kronisk smärta eller har komplexa psykologiska och fysiska problem. Genom att erkänna och arbeta med de flerdimensionella aspekterna av människans upplevelser, kan denna form av terapi bidra till att skapa en djupare och mer varaktig förändring.

Integrativ terapi representerar en modern och holistisk syn på psykisk hälsa, där hela individen – både kropp och sinne – erkänns och behandlas med respekt och omsorg.

Anknytningens Roll i Terapi
Anknytningsteorin, utvecklad av John Bowlby, betonar vikten av tidiga relationer och deras påverkan på individens emotionella och sociala utveckling. I terapi spelar anknytning en central roll eftersom den formar hur individer relaterar till andra och hanterar känslomässiga utmaningar.

Pris
Sessionerna sker digitalt
Session 50 min: 895 kr
Session 90 min: 1 300 kr


 

02

Coaching – Hälsa och livsstil samt provtagning

Individanpassad behandling som fokuserar främst på den fysiska aspekten men också den ömsesidiga relationen mellan kropp och sinne. 

ÖPPNAS 2025

Vårt välbefinnande, både fysiska och mentala, är starkt kopplat till bland annat vår näringsstatus, biokemi och tarmflora, vilket i sin tur påverkas av våra matvanor och livsstilsval. Kroppen behöver en näringsrik kost för att fungera optimalt, och detta påverkar inte bara vår fysiska hälsa utan även vårt mentala mående. En balanserad kost, regelbunden motion, tillräcklig sömn och effektiv stresshantering är grundläggande komponenter för att upprätthålla god hälsa. Genom att använda blodprover och andra medicinska tester kan vi få en detaljerad bild av vår näringsstatus och därmed bättre förstå hur vår livsstil påverkar vår hälsa.

Näringsstatus och Välbefinnande
Näringsstatus avser kroppens tillstånd i relation till intaget av näringsämnen. Brister eller överskott av vissa näringsämnen kan leda till en rad hälsoproblem. Till exempel kan brist på järn leda till anemi, vilket kan orsaka trötthet och svaghet. Brist på vitamin D kan påverka benhälsan och immunsystemet, medan otillräckliga nivåer av omega-3-fettsyror kan kopplas till mental ohälsa såsom depression.
En balanserad kost som innehåller en mängd olika näringsämnen är avgörande för att bibehålla både fysisk och psykisk hälsa.

Blodprover för Att Bedöma Näringsstatus och andra markörer
Blodprover är ett effektivt verktyg för att bedöma en persons näringsstatus. Genom att analysera olika markörer i blodet kan eventuella brister eller obalanser identifieras som kan påverka hälsan. Andra prover som kan tas är tex på tarmfloran som spelar en stor roll gällande vår hälsa.

Livsstilens Påverkan på Välbefinnande
Livsstilsfaktorer som kost, fysisk aktivitet, sömn och stresshantering har en stor inverkan på vårt psykiska och fysiska välbefinnande. Här är några viktiga aspekter att överväga:

Kost: En näringsrik kost och hälsosamma fetter är grundläggande för god hälsa. Undvikande av överdrivet socker och bearbetade livsmedel kan också förbättra näringsstatusen.

Fysisk aktivitet: Regelbunden motion bidrar till att upprätthålla en hälsosam vikt, förbättrar kardiovaskulär hälsa, stärker muskler och ben, och kan även minska symtom på depression och ångest.

Sömn: Kvalitativ sömn är avgörande för återhämtning och reparation av kropp och sinne. Sömnbrist kan leda till ökad stress, nedsatt immunfunktion och försämrad kognitiv förmåga.

Stresshantering: Kronisk stress kan ha negativa effekter på både fysisk och psykisk hälsa. Tekniker som mindfulness, meditation, yoga och djupandning kan hjälpa till att hantera stressnivåer och förbättra välbefinnandet.

Tillvägagångssätt

Steg 1: Utvärdering och Livsstilsförändringar
Vi börjar med en noggrann utvärdering av din nuvarande livsstil, inklusive kost, träning och allmän hälsa. Baserat på denna analys ger vi rekommendationer för kost- och livsstilsförändringar med fokus på att förbättra din metabola hälsa. Målet är att optimera kroppens funktioner och förebygga eventuella hälsoproblem.

Steg 2: Fördjupad Hälsobedömning
Om de initiala förändringarna inte ger önskade resultat, går vi vidare till en mer omfattande bedömning. Detta inkluderar detaljerade blodprover och andra funktionsmedicinska tester för att identifiera underliggande obalanser eller problem. Med denna djupgående insikt kan vi skapa en ännu mer skräddarsydd plan för din hälsa.

Metoden säkerställer att vi identifierar och adresserar dina specifika behov på ett effektivt och hållbart sätt.

Crop unrecognizable slim female in sportswear sitting on floor and stretching legs while doing yoga in studio
03

Konsultation

Behöver du stöd för att förbättra din hälsa och välbefinnande? Ring mig så kan vi tillsammans utforska vilket paket eller vilken skräddarsydd hjälp som passar just dina behov. Vare sig det är enbart traditionell terapi, coaching, provtagningar eller en blandning. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för dig!




Unik Värdeerbjudande

Jag erbjuder en unik syn på hälsa genom att integrera kroppsliga och mentala aspekter för skräddarsydd vård.

Personlig vård

Varje individ får skräddarsydd och personlig vård utifrån sina unika behov och förutsättningar.

Holistiskt perspektiv

Jag fokuserar på samspelet mellan kropp och sinne för att främja total hälsa och välbefinnande.

Ta ditt första steg mot friheten

Kontakta mig idag för att börja din resa mot en friskare och mer balanserad livsstil.

Rulla till toppen